Telefon:+36205638841
E-mail:mlzglobalbaukft@gmail.com

Betöltés...

Telefonszám: +36205638841

Bontás

A bontás is hozzátartozik az építkezéshez, hiszen előfordul, hogy az álomotthon nem válik valóra. Ilyenkor bővítésre, átalakításra vagy akár az egész épület lebontására lehet szükség – amit természetesen nem lehet akárkire bízni.

Számos olyan kisebb építmény van, aminek a bontása szabadon, engedélyeztetés nélkül elvégezhető. Ilyen például a 4 méteres épületmagasságot meg nem haladó egyszintes építmény, az épület homlokzatához illeszkedő védőtető, a szobor, az üvegház és az állványzat. Ezeket akár mi magunk is eltávolíthatjuk, saját időbeosztásunk szerint.

De mi a helyzet, ha ennél bonyolultabb a helyzet?

Ha engedélyre van szükség, a bontást mindenképpen érdemes szakemberre bízni. Ilyenkor ugyanis nem olyan egyszerűek a munkálatok.

A bontás menete

Legelőször is be kell szerezni a hatósági engedélyeket, amelyek alapján megkezdődhetnek a bontási munkálatok. A szakemberek a felvonulást követően lekapcsolják a közművekről az épületet, majd a berendezések elszállítása után a nyílászárók tokszerkezeteit távolítják el. Ez után általában a következő sorrend alapján bontanak.

  • Melegburkolat, szaniterek, vízvezetékek és szerelvények
  • Tető héjalás és kémény
  • Vízszigetelés, bádogos szerkezetek, tetőszerkezet valamint födémburkolat
  • Hidegburkolatok és falbeton
  • Feltöltések a födémben, béléstestek, födém tartószerkezet, lépcsők, válaszfalak, falak, alapok, és utoljára a lábazatok.

Ezt követi a hulladék elszállítása. Amennyiben ennek mennyisége meghaladja a küszöbértéket (erről 45/2004. (VII. 26.) BM-KvVM együttes rendelet 1. számú melléklete ad felvilágosítást), csak fajtáként csoportosítva szabad elszállítani. Minderről nyilvántartói lapot kell vezetni.

Végezetül be kell jelenteni a munkálatok befejezését.

Bonyolultnak tűnik a folyamat?

Egyszerűbb a kiváló szakemberekkel

Máskülönben könnyen előfordulhat, hogy még komolyabb gondot okozunk magunknak – a kis átalakításból végül igen költséges munkálatok lesznek. Cégünk az egyszerűbb és a bonyolultabb esetekben egyaránt helyt áll, kiváló munkatársaink és sok éves tapasztalatunk segít minket a lehető legjobb megoldás megtalálásában.

Csapatunk számára az Ön otthona az elsődleges!

A munkálatok során az előírásoknak megfelelően járunk el, körültekintően végezzünk a dolgunkat, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a végeredmény. Az értékek megóvásával bontjuk az épületet, tehát nem kell aggódnia, maradéktalanul ügyelünk mindenre.

Forduljon hozzánk, ha szebbet és jobbat szeretne!

Ha úgy érzi lehetne még tökéletesebb az otthona, mi segítünk a kivitelezésben. Bízza ránk a munkát, és garantáltan nem fog csalódni a végeredményben.

Képek

Kérjen árajánlatot!

Vissza a szolgáltatásokhoz