Telefon:+36205638841
E-mail:mlzglobalbaukft@gmail.com

Betöltés...

Telefonszám: +36205638841

Hidegburkolás

A felületképzés egyik típusa a hideg burkolat, amelynek során a szakemberek járólapot, csempét vagy követ használnak a járófelület kialakításához. A rengeteg új technika és alapanyag szükségessé tette a szakma kifejlődését, hiszen csakis így érhető el a minőségi kivitelezés.

De nem volt ez mindig így!

Régebben a kőművesek feladata volt a burkolás is, azonban a ’90-es évek óta ez megváltozott. A különböző lehetőségek szakszerű alkalmazása ugyanis megkívánta a szakmai tapasztalatot és jártasságot. Aki hosszú távon szeretne gyönyörködni az otthonában, annak mindenképp körültekintően kell megválasztania a szakembert.

De mit érdemes tudni a hidegburkolásról?

Ennek alapanyagai többnyire ellenállóbbak és keményebbek, összetevőjük általában valamilyen ásványi kőzet vagy annak keveréke. Ezt a beltéri burkolás esetében használják, legtöbbször helyiségtől függ, hogy melyik alapanyaggal.

A választás szempontjai

A hidegburkolat általában a fürdőszobában, a mellékhelyiségben, a konyhában és az ehhez kapcsolódó helyiségekben (pl. kamra) kap szerepet. Ezeken a területeken ugyanis különösen fontos, hogy könnyen tisztítható legyen a padló – amely szempontot illetően a hidegburkolat szinte verhetetlen. A rendeltetésük miatt ezek a területek azonban speciális elvárásokat állítanak a burkolattal szemben.

Hogy mégis miket?

Fontos szempont, hogy milyen helyiséget szeretnénk burkolni. A főzés közben előfordul, hogy súlyosabb tárgyak esnek le a padlóra (pl. lábosok), éppen ezért komolyabb fizikai hatásoknak is ellen kell állnia a padlónak. Míg a fürdőszoba esetében a kevésbé ellenálló anyagok is megfelelőek lehetnek.

A különböző alapanyagoknak eltérő a kopásállósága is. A konyhába érdemes ebből a szempontból is ellenállóbb burkolatot választani, hiszen sokszor mozgunk itt cipőben vagy nehezebb talpú papucsban.

A csúszásmentességre szintén figyelni kell, hiszen mind a konyhában, mind a fürdőszobában balesetek forrása lehet a csúszós padló.

Mindezeket figyelembe véve már valószínűleg könnyebb lesz eldönteni, hogy milyen típusú burkolatot válasszon. Ezt követően pedig fordítson figyelmet az esztétikai szempontokra (pl. szín, forma) is, hogy az otthona még kényelmesebb és tökéletesebb lehessen.

Már tudja, hogy mit szeretne?

Akkor forduljon hozzánk bátran! Munkatársaink ismerik a hidegburkolás minden csínját-bínját, ennek köszönhetően teljes körű felvilágosítással tudnak szolgálni és mindenben rendelkezésre állnak.

Álmodja meg, és mi megvalósítjuk!

Képek

Kérjen árajánlatot!

Vissza a szolgáltatásokhoz